Photography"> random picks
Schaden.com - Projects * Publishing * for International Contemporary Photography

 

Promised land
Mit Fotografien von Adrienne van Eekelen, Antoine D´Agata, John Davies, Ken Schles and Anders Petersen
HC, 23 x2 3 cm., 220 pp.
Aurora Borealis 2004

The city of Groningen throgh the eyes of foreign photographers. - Wir lieben solche Projekte: eine Stadt läßt sich porträtieren. Und wenn so hochkarätige Fotografen wie in Groningen mit dabei sind, macht das Projekt besonders viel Sinn. Was findet Ken Schles in einer mittelgroßen Stadt in Holland? Welche Spelunken hat Anders Petersen dagegen wieder aufgetan? Und wie großartig entwickelt D`Agata seine neue fotografische Methode weiter?!

"We vroegen hen om - zonder toeristische brochures en historische gidsen - op zoek te gaan naar de onderstroom van Groningen: dat wat het karakter van de stad vormt maar tegelijkertijd zo alledaags is dat het zelfs de Groningers nauwelijks nog opvalt. Met andere woorden, we vroegen hen om als vreemdeling te kijken naar de stad die wij denken te kennen.
Het resultaat: Land van Belofte. Een boek over Groningen en de Groningers - maar dan anders. Over de straten en het licht, de reizigers en de afstand, de muren en de mensen, het uitzicht en de duisternis, de kleine geheimen en de grote raadsels, het leven voor én achter de coulissen."

 


random picks