Schaden.com - Projects * Publishing * for International Contemporary Photography

 

Julian Germain
For Every Minute You Are Angry You Lose Sixty Seconds Of Happiness
HC 23,5 x 28,5 cm.
SteidlMack 2005

Sorry sold out!
Nous nous excusons, ce titre est epuiseé!

Subtitled 'Portrait of an elderly gentleman' this book combines Julian Germain's portraits with the photo albums of Charles Snelling, who is also the protagonist of this this book. Mr. Snelling is living by himself after the death of his wife, in a terraced house in Portsmouth. All the houses in this street look the same, only Mr. Snelling's stands out by its lively colours. When Julian Germain entered into this house by chance, a six year collaboration and friendship grew from this. You could call it a sad story, but it is more a story about a "simple, gentle man".
"Charlie was my antidote to modern living." Julian Germain.

"De Britse fotograaf Julian Germain fotografeerde acht jaar lang het leven en het huis van Charles Snelling, een oude man in het zuiden van Engeland, die er een ongewoon zachtmoedige en ontwapenende levensvisie op nahield. Germain's foto's van Charlie, zijn huis, de fotoalbums van Charles en de dingen die hij bezat vormen een ontroerend mooi portret van deze alleenwonende man.
Germain zegt over Charlie: "Charlie was een eenvoudige, zachtaardige man. Hij hield van bloemen en de namen van bloemen. Hij hield van kleur en omgaf zichzelf met kleur. Hij hield van zijn vrouw. Hij toonde me dat de meest belangrijke dingen in het leven niets kosten. Hij was mijn tegengif voor het 'moderne' leven". In de fotoserie, waarin naast Charlie zelf ook het interieur van zijn huis telkens terugkeert, spelen ook zijn oude foto-albums een grote rol."
Nederlands Galeries.NL
Second Edtion will be available in October !

 


random picks